torsdag 24 juli 2014

Ottostorp


Ottostorp heter stamfastigheten till min sommarstuga. Det skickelsedigra året 1848 flyttade smeden Otto Löfgren till torpet och gav därmed upphov till dess namn. Det drevs sedan som torp fram till 1961 då det köptes av Kungsbacka stad. I slutet av 60-talet valde man att bränna ned torpet! I dag återstår bara grunden tillsammans med ett antal gamla torpväxter exempelvis en riktigt gammal påsklilja som sprider sig i backen bakom torpruinen. 

År 1942 styckades en tomt av för uppförande av en liten sommarstuga. Denna stuga köptes 1949 av mina svärföräldrar. Den stugan inklusive en utbyggnad från 60-talet äger jag nu tillsammans med mina båda döttrar sedan min hustru dog för några år sedan. Jag bor där under sommarperioden och försöker få ordning på tomt och trädgård.
 

I den här bloggen skall jag försöka ge några glimtar av framgångar och misslyckanden i trädgården och kanske förmedla ett eller annat tips. Bilderna här visar entrén till huset och utsikten åt söder. Den sjö som syns heter som så många andra sjöar i landet Stensjön. Den har förbindelse med den längre söderut belägna Lygnern.1 kommentar:

  1. Hej Kenneth !
    Jag tog dej på orden och klev in i din blogg. Jisses din utsikt för tankarna till England
    såååååå vackert. Jag håller på att starta en blogg också. Jag är inte så haj ännu så vi får se vilken tid det tar. Din blogg är ju jättetrevlig !!
    Hälsn. Carina i Trödje

    SvaraRadera